fraknarifejan

Smulpaj

Kategori: Allmänt

Hur du gör en god rabarberpaj
3 dl vetemjöl
150 g margarin eller smör
1 tsk vaniljsocker
6-8 rabarberstjälkar
1 rågad dl socker
2 msk potatismjöl

Skölj rabarbern och skala den eventuellt.Skär stjälkarna i ca 3 cm bitar.Mät upp mjöl,vaniljsocker och skivat smör eller margarin i en degbunke.Nyp ihop det hela med fingertopparna,arbeta snabbt och så lite som möjligt så att fettet inte hinner smälta av fingervärmen.Lägg ut deg smulorna i en i osmord pajform,tryck till med handflatan så att de håller i hop någorlunda.Rör i hop sockret med potatismjöl så blir inte den färdiga pajen så blöt.Varva rabarbern med sockret
ovanpå degsmulorna.Grädda i 225 grader ugnsvärme i ca 25 minuter serveras gärna med glass.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: